13-10-2017

Het vorige weekeinde hebben we een reünie gehouden van het nest van Luna en Olie, geboren in juli 2016. En we waren heel blij dat papa Olie en halfbroer Jacy ook daarbij aanwezig konden zijn. Eigenaar Aneta was vanuit Tsjechië naar Nederland gereisd voor de show in Zwolle en na afloop hebben we gezamenlijk gewandeld bij de Wijthmenerplas in Zwolle. Zes van de zeven pups waren erbij, helaas kon Chase niet aanwezig zijn. Het was ontzettend leuk om de honden én de baasjes weer terug te zien!

reunie Luna x Oliev.l.n.r. Bram, Luna, Splash, Sjefke, Joep, Hugo, Louie, Jacy, Olie

8-10-2017

Op 29 september is Lucca Under the Red Sky overleden. Lucca was een zoon van Woody en Shady, hij is 12 jaar oud geworden. Tot een maand geleden was hij nog fit en vrolijk en leek er nog niks aan de hand. In een paar weken tijd takelde Lucca snel af en konden zijn eigenaren niet anders dan afscheid van hem nemen. We wensen Marjet, Malissa, Seline en Rens heel veel sterkte met dit grote verlies.

Lucca Under the Red Sky

30-09-2017

Propriocepsis bij de pup. Dat was één van de lezingen die de Raad van Beheer organiseerde in het kader van de Kennistour 2017. De titel sprak niet direct tot de verbeelding maar de inhoud van de lezing was bijzonder interessant. De bekende hondentrainer Sam Turner wist boeiend te vertellen over propriocepsis, het systeem waardoor een hond (en mens) zich bewust is van de stand van het eigen lichaam. Voor de fysieke en mentale ontwikkeling van een pup is het belangrijk dat dit systeem al vroeg wordt gestimuleerd. Een hond die zich bewust is van zijn eigen lichaam, heeft meer zelfvertrouwen en zit beter in z’n vel.

Stress vermijden
Aan de hand van verschillende leeftijdsfases vertelde Sam hoe belangrijk het is dat pups worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Dat begint al voor de geboorte, in de prenatale fase. Uit onderzoek blijkt dat stress tijdens de dracht een negatieve invloed heeft op de pups. Bijvoorbeeld als een teef uit haar vertrouwde omgeving wordt gehaald om te bevallen.

Lees meer: Lezing Raad van Beheer over propriocepsis

30-09-2017

Op 23 september deden Joppe en Splash mee aan de internationale show in Ballerup, Denemarken. Joppe werd tweede in de open klasse met de kwalificatie uitmuntend, Splash derde in de jeugdklasse en kreeg ook uitmuntend. Het was een leuke en gezellige show,  met deelnemers uit Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. En we hebben natuurlijk ook volop genoten van de prachtige Deense natuur.

Joppe & Splash