18-9-2018

Luna en Fozzy hebben zondag meegedaan aan de Jonge honden- en veteranendag in het Belgische Geraardsbergen. Fozzy kreeg weer een mooie 1U in de jeugdklasse, Luna 1U in de veteranenklasse en werd beste van het ras. 's Middags mocht Luna meedoen aan de eindkeuring en werd ze tweede in de rasgroep.

Luna & Fozzy

18-09-2018

Spoelwormen, toxoplasma, neospora en listeria. Niet de meest aantrekkelijke onderwerpen maar prof. dr. Frans van Knapen wist er vorige week toch een boeiende lezing over te geven. Dat gebeurde in het kader van de Kennis Tour van de Raad van Beheer. Ieder jaar organiseert de RvB een serie lezingen over uiteenlopende onderwerpen en we maken graag van die mogelijkheid gebruik om de kennis bij te spijkeren.

Frans van Knapen is emeritus hoogleraar Levensmiddelenhygiëne en Veterinaire Volksgezondheid aan de Universiteit in Utrecht. Tijdens zijn lezing besteedde hij aandacht aan zoönosen, ziektes die worden overgebracht van dieren op mensen. Bijvoorbeeld de klinische klachten die mensen kunnen ontwikkelen na een spoelwormbesmetting. Hondeneigenaren hebben hier ook een verantwoordelijkheid naar hun omgeving: honden regelmatig ontwormen en hondenpoep zo snel mogelijk opruimen. Maar ook de parasieten en bacterieën die regelmatig worden aangetroffen op rauw vleesvoeding kwamen aan de orde. Van Knapen vond dan ook dat honden- en katteneigenaren beter geïnformeerd zouden moeten worden over de risico’s van het voeren van rauw vlees.

Meer informatie over dit onderwerp staat in dit artikel van de KNMvD.

09-09-2018

Vrijdag hebben we met pijn in het hart afscheid moeten nemen van Meagan. Nog geen week na haar 13e verjaardag hield haar lichaam er mee op. Meagan was een geweldige toller met een gouden karakter en daardoor niet alleen door ons maar ook door vele anderen geliefd. Showen vond ze niks maar haar kwaliteiten waren ons veel meer waard dan een kampioenstitel.
Meagan was een geweldige moeder die haar eigen drie nestjes voortreffelijk heeft opgevoed, ook is ze nog pleegmoeder geweest voor een nest van Tess.

We koesteren de mooie herinneringen en zijn blij dat ze voortleeft in haar dochter Luna en kleindochters Maece en Splash.

Meritable Meagan Under the Red SkyMeritable Meagan Under the Red Sky

04-09-2018

Fozzy is inmiddels 9 maanden oud en dat betekent dat ze op shows mag starten in de jeugdklasse. Zaterdag deden we mee aan de internationale show in Bremen. Er deden 4 teefjes mee in de jeugdklasse en tot onze blijde verrassing werd Fozzy eerste. Ook nog eens met de kwalificatie uitmuntend en een punt voor Duits jeugdkampioen.

Een dag later waren we op de kampioenschapsclubmatch van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Er stonden maar liefst 21 teefjes in de jeugdklasse. Fozzy eindigde niet bij de beste 4 maar kreeg wel weer een uitmuntend. Daar zijn we heel blij mee want uiteindelijk kregen maar 6 jeugdteven de hoogste kwalificatie. Luna was ook mee naar de clubmatch. Zij deed mee in de veteranenklasse en kreeg de eerste plek met een prachtig keurrapport.

Collage Kcm18

Tollwest Burgess Shale

31-08-2018

Dinsdag kregen we het verdrietige nieuws dat Echo moest worden ingeslapen vanwege een leverziekte. Echo heette voluit Thalassa Under the Red Sky at Ripplerush en is een teefje uit het eerste nest van Luna. Ze woonde in Engeland bij Sarah en Peter. Echo is maar 5 jaar oud geworden. We vinden het verschrikkelijk triest dat haar eigenaren zo jong afscheid hebben moeten nemen. Echo heeft een prachtig leven gehad, was actief in jachttraining en mocht mee op tal van uitstapjes.

Echoaug18

Meer artikelen...

  1. World Dog Show 2018