07-02-2018

Wilt u meewerken aan een onderzoek naar auto-immuunziektes bij de tollers? Student Guusje Rijssemus is op zoek naar tollereigenaren die bereid zijn om een bloedmonster af te laten nemen bij hun hond. De volgende tollers komen in aanmerking:
- Honden van 7 jaar of ouder die geen verschijnselen van een auto-immuunziekte vertoond hebben, ook niet in het verleden.
- Honden ouder dan 1 jaar die op dit moment hersenvliesontsteking (acute hevige nekpijn, koorts en stijfheid van vooral de nek) hebben, of dit in het verleden hebben gehad. Mogelijk heeft uw dierenarts dit meningitis of SRMA genoemd.
- Honden ouder dan 1 jaar die op dit moment meervoudige gewrichtsontsteking (stijfheid na rust en pijn van 2 of meer gewrichten) hebben, of dit in het verleden hebben gehad. Mogelijk heeft uw dierenarts dit polyartritis, SLE of IMRD genoemd.
- Ook honden ouder dan 1 jaar die op dit moment een andere auto-immuunziekte hebben, of dit in het verleden hebben gehad, zijn welkom.

Meer informatie leest u op de website van de rasvereniging.

22-01-2018

Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van Chuck. Chuck is in september 2005 bij ons thuis geboren, hij was een zoon van Banshee en de Noorse reu Mascot. Hij is vernoemd naar straaljagerpiloot Chuck Yeager, de eerste man die door de geluidsbarrière vloog. Chuck was een lieve zachtaardige reu die het met iedereen goed kon vinden. Hij is regelmatig meegeweest naar shows in binnen- en buitenland waar hij ook diverse titels heeft behaald. De laatste tijd werd zijn gezondheid geleidelijk minder en vandaag moesten we het besluit nemen om Chuck te laten gaan.

Chuck Yeager Under the Red Sky

We hebben 56 gasten online